Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: Another boring photo upload question

  1. #1
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Vancouver Island, Courtenay/Comox Valley, British Columbia
    Posts
    3,220

    Another boring photo upload question

    I don't understand why when I upload a photo from my Mac, there's a link to it, but you don't see the actual photo in the post. Can anyone educate me?
    AKA Young Grasshopper Woodworker
    AKA The Rookie

  2. #2
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Yorktown, Virginia
    Posts
    5,015
    Cynthia,
    It's not the Mac, it's the photos. The site has a built in boring photo blocker. Try taking your photos up a notch, maybe something like hand planing a book case shelf while being chased by a grizzly bear wearing snow shoes?
    Can you tell us what you are doing to post pics?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Vancouver Island, Courtenay/Comox Valley, British Columbia
    Posts
    3,220
    Quote Originally Posted by Ted Calver View Post
    Cynthia,
    It's not the Mac, it's the photos. The site has a built in boring photo blocker. Try taking your photos up a notch, maybe something like hand planing a book case shelf while being chased by a grizzly bear wearing snow shoes?
    Can you tell us what you are doing to post pics?
    A built-in boring photo blocker? Surely, you jest? All I do is click on the icon for "insert image". I choose one from my computer, then click on the "upload" button. There aren't any other buttons or choices. I don't know why my images don't show. If there was a "boring" blocker, I would have been banned a long time ago.
    AKA Young Grasshopper Woodworker
    AKA The Rookie

  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    East Freeetown, Massachusetts
    Posts
    3,019
    My guess is that it has to do with file size - there is a limit to the size of the picture.

    Can you resize the pic to 640x480?

  5. #5
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    ABQ NM
    Posts
    30,017
    Try posting a pic to this thread. I don't recall seeing photo links in your posts, but I've seen pictures in them. I'm wondering if the link is only showing on your computer while the rest of us are seeing the picture you're attaching.
    When the going gets weird, the weird turn pro. - Hunter S. Thompson
    When the weird get going, they start their own forum. - Vaughn McMillan

    workingwoods.com

  6. #6
    Join Date
    May 2007
    Location
    Kansas City, Missouri
    Posts
    13,447
    Click image for larger version. 

Name:	cute.jpg 
Views:	6 
Size:	44.3 KB 
ID:	87319

    hmm...dunno I used the Insert Image icon above on the toolbar, chose my file, and clicked upload. What web browser are you using? I did this using Chrome, will give safari a try...
    Darren

    To a small child, the perfect granddad is unafraid of big dogs and fierce storms but absolutely terrified of the word “boo.” – Robert Brault

  7. #7
    Click image for larger version. 

Name:	2014-11-13 19.19.37.jpg 
Views:	6 
Size:	38.7 KB 
ID:	87320

    hmm, yes safari does put the attach tag rather than a thumbnail for the image...this was from safari

  8. #8
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    ABQ NM
    Posts
    30,017
    Darren, I'm seeing your photo here...no attach tag on my screen.

    Leo, 640 x 480 is pretty small these days on most monitors. I'd suggest 800 x 600 if you're resizing the photo, but the forum software will resize automatically to 800 pixels (for the long side) these days. This pic is 848 x 636 pixels, but the software will resize it to 800 x 600.
    :
    Click image for larger version. 

Name:	Have You Seen This Dog.jpg 
Views:	11 
Size:	78.6 KB 
ID:	87321
    When the going gets weird, the weird turn pro. - Hunter S. Thompson
    When the weird get going, they start their own forum. - Vaughn McMillan

    workingwoods.com

  9. #9
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Vancouver Island, Courtenay/Comox Valley, British Columbia
    Posts
    3,220
    photo 1[2].JPG This photo is 130KB and I use Chrome. I see a link and not the photo itself.
    AKA Young Grasshopper Woodworker
    AKA The Rookie

  10. #10
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Yorktown, Virginia
    Posts
    5,015
    I'm just seeing the link. Darren's Chrome post worked for me. Can you try going advanced and do a test using the manage attachments route?

Similar Threads

  1. Hollowing and hole boring question
    By Dan Mosley in forum Turning Tool Questions and Show & Tell
    Replies: 3
    Last Post: 12-29-2010, 05:34 AM
  2. Boring holes Question & some more Pic's
    By Dan Mosley in forum General Woodturning Q&A
    Replies: 11
    Last Post: 08-17-2010, 02:41 PM
  3. testing upload
    By Mike Jory in forum Site Questions and Test Posts
    Replies: 14
    Last Post: 02-22-2007, 10:23 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •