Trouble uploading photos and "what posts?"

larry merlau

Member
Messages
18,398
Location
Delton, Michigan
bill i used to be able to do several at around 2 to 3mg and have no hiccups,, same machine AND now troubles? before i never saw it set there and show me a progress bar but now it does,, kind like watching paint dry:)
 

Darren Wright

Administrator
Staff member
Messages
17,264
Location
Kansas City, Missouri
test run

I attempted to upload 3 pics at the same time, 2.6, 2.4, 1.5. Failed after three tries. Upload gets to about 70%, freezes, then tells me its establishing a secure connection and starts over. After the third attempt it just stops trying.

Then I attempted 2 at a time, 2.5 & 2.6. Same result with the following differences - it reached 85%, 100% & 80% before reconnecting. Why it did not load the 100% attempt I do not know.

Finally, just one pic at 2.9. Success!
View attachment 103090

Is the system timing out waiting for my slow connection?

If it took more than 5 minutes, yes. Now if you're pc is losing it's connection and having to re-try, it may just be dropping if it's a shorter duration.
 

Darren Wright

Administrator
Staff member
Messages
17,264
Location
Kansas City, Missouri
Our Internet service from the cable company is supposed to be 25Mbps down and 2Mbps up. It's testing at about 15 down and 2 up this morning.

Thanks for testing too Bill. As I mentioned before, my connection here and at home are both pretty big pipes, so it's hard for me to troubleshoot this.

I know I'll get the "You Suck!" award, but this was my connection the other night when I tested at home over wifi...
7370264457.png

If I hardwire my laptop to the router I can get almost 1000Mbps up and down. ;)
 

Rennie Heuer

Moderator
Staff member
Messages
9,929
Location
Constantine, MI
bill i used to be able to do several at around 2 to 3mg and have no hiccups,, same machine AND now troubles? before i never saw it set there and show me a progress bar but now it does,, kind like watching paint dry:)


Same situation.

This one is only 75k and loaded very fast.
Presentation2.jpg

I don't think I'm running over 5 min loading. Maybe a minute or two for each attempt, and it tries 3 times before giving up. I could be losing connection, but I can't be sure. Working on deciding which repeater to buy and hoping that helps.
 

Bill Arnold

Moderator
Staff member
Messages
8,027
Location
Thomasville, GA
Thanks for testing too Bill. As I mentioned before, my connection here and at home are both pretty big pipes, so it's hard for me to troubleshoot this.

I know I'll get the "You Suck!" award, but this was my connection the other night when I tested at home over wifi...
View attachment 103101

If I hardwire my laptop to the router I can get almost 1000Mbps up and down. ;)

Show off!!!

By the way, when I did my test it was via my wifi.
 
Top